Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U kninskim selima bez javnog vodovodnog sustava dio stanovnika i dalje čeka dovoz pitke vode cisternama, javlja NovaTV. Na listi čekanja je 40 kućanstva, a stižu i nove prijave. Kninu bi u pomoć trebala stići cisterna iz robnih zaliha, koja će biti dopremljena iz Karlovca.

Dok čekaju svoj red zbog gužve koja se stvorila na listama čekanja, dio kućanstava danima živi uz minimalne zalihe. Situacija s dopremom vode ni danas nije znatno bolja. Uz rad četiriju cisterni, očekuje se da bi se situacija s vodoopskrbom sljedećih dana trebala popraviti. Stanovnici koji trenutačno čekaju pitku vodu štede svaku kap jer zalihe su im na minimumu, a mnogi od njih imaju i stoku koju treba napojiti.

– Ja kao čovjek mogu se odupirati, ali stoka ne zna. Ona ne zna da se snađe, rekao je Branko Tanjga, iz mjesta Oćestovo.

Dok čekaju dolazak cisterni, jedina ozbiljna pomoć za 160 kućanstava kninskih sela bila bi izgradnja javne vodovodne mreže, za što Grad Knin nema novca.

– Sigurno bi se kretalo negdje između 15 i 18 milijuna kuna. Treba vidjeti koja je isplativost ili je isplativije dopremanje na ovaj način. Iako je za ljude, zbog civilizacijskog dosega, bilo važno imati vodu iz vodovoda, rekao je Marko Jelić, gradonačelnik Knina.

U utorak Knin dobiva svoju cisternu i uz ukupno četiri cisterne očekuje se da bi svi zahtjevi s liste čekanja mogli biti riješeni u idućih tjedan dana.

– Cisterne sam čekao tjedan dana, imam ovce, počele su ugibati od žeđi. Žalosno da u 21 stoljeću nemamo vode, a dvije rijeke teku tu u blizini, kazao je NovojTV Nediljko Vrkić iz Žagrovića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.