Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Košarkaški klubu Zabok u utorak je izvijestio kako je Krešimir Radovičić njihov novi član. Vijest o odlasku 21-godišnjeg playmakera na Šibenskom smo portalu objavili par dana prije, uz opasku kako isti držimo ‘tragedijom šibenske košarke’. Ta konstatacija nije baš sjela vodećim ljudima kluba s Baldekina, posebno direktoru Filipu Vukičeviću, koji je htio iznijeti kronologiju pregovora s Radovčićem, odnosno s njegovim menadžerom Robertom Jablanom.

– Ne ljutimo se ni na Krešimira ni na Jablana, ali neka ljudi čuju cijelu priču, pa neka donose zaključke – priča nam Vukičević.

S Radovčićem su, kaže, za stol htjeli sjesti još pred kraj prošlog prvenstva, kako bi dogovorili potpisivanje novog ugovora.

– Inzistirali su, međutim, da pričekamo kraj sezone. A kada je ona završila, poslali smo našu prvu ponudu – priča Vukičević.

Prema toj ponudi Radovčiću su ponudili, ističe, oko 15 posto bolji ugovor nego prijašnji.

– Rekli su da je ponuda ok, ali neki konkretan odgovor nismo dobili. Strpljivo smo čekali, zivkali, ali dogovora nije bilo. Stoga smo mu dali novu ponudu, a tim bi ugovorom igrač zarađivao skoro dvostruko više nego prošle sezone, te bi nakon kapetana Bašića postao drugi naš najplaćeniji igrač. Riječ je za naše prilike o odličnom ugovor u- ističe direktor narančastih.

Da je ponuda dobra složili su se i Radovičić i Jablan, kaže Vukičević.

– Uslijedilo je, međutim, novo odugovlačenje. Jablan nam je kazao da će pričekati da prvo vide kakvu ćemo ekipu složiti i da će onda odlučiti hoće li prihvatiti našu ponudu. Shvatili smo tada da samo kupuju vrijeme, čekaju ponude drugih klubova. Ali, mi više nismo mogli čekati, bio je visok datum i morali smo reagirati, dovesti razigravača, koji je temelj za sastavljanje ekipe. Odlučili smo se za Junakovića, koji je po meni bolji igrač od Radovčića – kaže Vukičević, dodajući kako su morali misliti na klub, na momke koji su i dalje tu i strpljivo čekaju svoju priliku.

Dodaje i kako mu je žao što je igrač u koji se godinama ulagalo, koji bi u Šibeniku dobio priliku da se i dalje razvija i koji bi se nakon toga, ističe, sigurno prodao u neki veći klub, otišao u Zabok.

– Svaka čast Zaboku, ali mislim da to nije korak naprijed za Radovčića. Najžalosnije od svega je što imamo informaciju da je će u Zaboku igrati za manje novaca nego što smo mu mi ponudili, a čujemo i da se Jablan odrekao provizije. Razumijem, sve je to posao, ali mislim da je trebao pokazati privrženost prema Šibeniku, a ne prema drugim klubovima – otvoreno će Vukičević, koji je za kraj citirao Dina Rađu:

– Svi ti mladi momci moraju biti svjesni da su menadžeri njihovi zaposlenici, a ne obratno. –

Bilo kako bilo, nakon odlaska Radovčića ostao je gorak okus u ustima. Jer na kraju nitko nije sretan, ni igrač, ni klub s Baldekina. Jedino Zabok.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.