Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Kanaderi koji su se jutros vratili na požarište kod Brnjače i nastavili bitku s vatrom koja od jučer guta 100 hektara makije, borove šume i poljoprivrednih kultura, atraktivan su prizor i prvim jutarnjim kupačima u Grebaštici.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Grdosije u akciji ‘grabljenja’ mora u uskoj uvali Grebaštice zanimljiv su prizor za brojne turiste, ali i domaće ljude. Vještina pilota kanadera koji te velike letjelice elegantno spuste do morske površine i snaga motora koji se suprostavljaju otporu mora dok se pune tankovi, impresivan su doživljaj, posebno kada se se sve to događa na nekoliko metara od vas.

Puni tereta koji će biti spasonosna bomba za veliko požarište, kanaderi se potom polako ‘odlijepe’ od površine mora, vinu prema Brnjači, ispuste vodenu bombu i ponavljaju taj krug pomažući već iscrpljenim vatrogascima na terenu koji su cijelu noć vodili bitku s vatrenom frontom.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.