Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Najavljena promjena vremena stigla je do naših krajeva, iako ne s onim intenzitetom kakvog su prognostičari najavljivali. Prve jutarnje sate nedjelje obilježila je obilnija kiša i intenzivna grmljavinska aktivnost, pa je tako stanica Šibenik Metea izmjerila oko 170 udara munja po minuti u 5 sati ujutro.

Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše palo je u Putičanjima, najzapadnijoj postaji u  sustavu Šibenik Metea gdje je izmjereno 26 litara kiše po metru četvornome. Slijedi Golubić sa 17, Žaborić 15, Krapanj 11, Rogoznica sa šest litara. U ostatku županije pljuskovi su bili slabi pa se i akumulirane oborine kreću oko par litara po metru četvornome.

Bura, koja ponegdje može biti i olujna s orkanskim udarima, posebice podno Velebita, utjecat će danas na temperaturu zraka koja će biti osjetno niža nego proteklih dana.

Većina mjesta i gradova u županiji u 8 sati ujutro mjerili su oko 20 °C, izuzev Primoštena i Rogoznice koji su na 24°C.

Tijekom dana prevladavat će oblačno vrijeme uz pljuskove i lokalne neverine. Temperature zraka maksimalno će se penjati do 25°C, a još u noći na ponedjeljak postoji mogućnost za lokalne pljuskove. Bura će potom raščistiti oblake, pa će prvi dan novog tjedna biti vedar, no s dnevnim maksimalna do 25°C u zaleđu, odnosno 27°C na obali.

DHMZ Šibenik
DHMZ Šibenik

Jutra će biti relativno svježa, početkom tjedna oko 17°C, no postepeno bi i ona trebala rasti.

Kao i tijekom subote, i u noći i tijekom nedjelje vrlo je velika vjerojatnost nevera, uz obilnu kišu, osobito na Jadranu, u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i Istre. Valja računati na vjetrovito vrijeme, uz buru, koja ponegdje može biti olujna s orkanskim udarima, posebice podno Velebita, te na osjetno nižu temperaturu nego prošlih dana. Početkom novoga tjedna razvedravanje, slabljenje vjetra i porast dnevne temperature, ali će jutra biti relativno svježa.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.