Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Matea Anaković, učenica Medicinske škole u Šibeniku za kojom je u travnju tragala cijela Hrvatska, ponovno je nestala 6. rujna kada se s adrese boravišta udaljila u nepoznatom smjeru. Šibenčanka (17) se, prvi puta kada je nestala, sama vratila kući nakon osam dana.

matea anakovic

Voditeljica Bolničkog odjela Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u Zagrebu, Vlatka Boričević Maršanić za Vijesti.hr kazala je kako se može raditi o emocionalnim ili mentalnim teškoćama.

– Općenito govoreći o ovakvim slučajevima, a s obzirom na obrazac bježanja, ovdje se može raditi o emocionalnim ili mentalnim teškoćama ili čak o poremećajnom ponašanju koje se suprotstavlja autoritetu i stvara bunt. No ukoliko se ne radi o disfunkcionalnoj obitelji ili upitnom okruženju u kojemu dijete boravi, u najčešćim slučajevima su zapravo privučena od strane svojih vršnjaka, točnije onih dominantnijih. U svakom slučaju je nakon prvog bijega trebao odreagirati Centar za socijalnu skrb i obaviti kompletnu psihofizičku procjenu kako bi se mogli utvrditi čimbenici i koje su intervencije potrebne – naglasila je.

Matea je visoka 165 cm i nosi cipele broj 38. Ima ravnu, smeđu kosu i kestenjaste oči. Srednje je tjelesne građe i ovalnog lica, a od značajki na licu ima ravan nos srednje veličine. Nestanak se vodi u PU splitsko-dalmatinskoj.

Mole se svi građani, ukoliko imaju kakvu informaciju o nestaloj Matei, da se jave u najbližu policijsku postaju ili pozivom na broj telefona 192. Informacije o nestaloj mogu se dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.