Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su noćas u 1.48 sati umjeren potres s epicentrom 10 kilometara zapadno-sjeverozapadno od Šibenika, između Zatona i Vodica, dok je drugi zabilježen u 5.11 sati ujutro s epicentrom u Zatonu.

Magnituda prvog potresa iznosila je  3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV  stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području.

C1426C55-10A2-4E59-9288-E4E5219F3311

– Bili smo u Vodicama vani kad smo čuli neobjašnjivi zvuk, kao eksplozija plinske boce, a onda je zatreslo. Ali ovaj koji je u 5.11 jutros bio, toliko smo se svi u kući prepali, mislim da još u životu nisam osjetila tako jak potres – ispričala nam je čitateljica Marina iz Zatona.

Drugi, puno jači potres zabilježen je u 5.09 sati, i to s epicentrom u Zatonu. Prema podacima EMSC-a, bio je magnitude 4.2 po Richteru,  s epicentrom na dubini od dva kilometra.

’Ovaj je bija ko iz horora’, ‘U Konjevratima kod Šibenika dobro treslo, kod nas u kući sva vrata podrhtavala’, samo su neki od komentara uznemirenih građana koji kažu kako se osjetila i serija manjih potresa.

712926.regional

Službeno izvješće seizmografa sa zagrebačkog PMF-akaže kako je potres s epicentrom u Zatonu bio jačine 4.0 po Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Preko 30 poziva zabrinutih građana, stanovnika Vodica, Šibenika, Zatona, Rasline i Lozovca, zaprimio je Centar 112 Šibensko-kninske županije. Kako navode u izvješću, nitko od pozivatelja nije rekao da je nastala materijalna šteta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.