Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tijekom slijedećeg tjedna, po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL-a na području država Europske unije, i na području Policijske uprave šibensko-kninske bit će provedena ciljana akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

U akciji će maksimalni broj policijskih službenika, sa svim raspoloživim uređajima i opremom, nadzirati vozače na dionicama koje su po statistikama, ali i iskustvu policajaca, ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Na nužnost takvih ciljanih akcija u prometu upućuju i statistički pokazatelji koji pokazuju porast broja prometnih nesreća uzrokovanih zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno 108 prometnih nesreća uzrokovanih alkoholom, u odnosu na 92 takve prometne nesreće u istom razdoblju prošle godine. Osim toga policija bilježi i porast broja prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju u proteklom razdoblju ove godine kada je zabilježeno 1.051 takav prekršaja u odnosu na 992 u prošloj godini.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.