Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Prekršajnog suca iz Knina (62) i prekršajnu sutkinju iz Šibenika (56) policija je kazneno prijavila za primanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, a 40-godišnjaka i 31-godišnjaka za davanje mita. Priopćili su to danas iz Policijske uprave-šibensko kninske nakon što je Šibenski portal objavio informacije o korupciji na Prekršajnom sudu u Šibeniku.

U akciju otkrivanja korupcije na visokim sudskim instancama bili su uključeni šibenski krim policajci, a surađivali su s policijskim Uskokom te Uskokom. Nakon što su proveli istragu, utvrdili su da je sudac iz Knina u dva navrata tijekom ove godine primio novac u iznosima od 100 eura i 500 kuna prije izricanja presude kako bi snizio novčanu kaznu te da ne bi oduzeo vozačku dozvolu B kategorije. Dvojica muškaraca su, nadalje, ulovljena u davanju mita te će za to kazneno odgovarati.

Također, policijski istražitelji u suradnji s Uskokom sumnjaju da je kninski sudac krajem prošle godine zlorabio položaj i ovlasti jer je u svrhu onemogućavanjem prekršajnog postupka namjerno propustio zakonom propisani rok za podnošenje prigovora. Tako je ‘legalnim’ putem snizio novčanu kaznu.

Dvoje sudaca su, prema sumnjama policije i tužiteljstva, počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Naime, kninski prekršajni sudac dogovorio se sa sutkinjom iz Šibenika te je napisao obranu za prekršaj, a ona je presudila tako da nije utvrdila prijašnju kažnjavanost prijavljenog mladića. Zbog toga nije uzela vozačku dozvolu, već je mladića samo kaznila novčanom kaznom.

Policijski kriminalistički inspektori su nakon prikupljanja dokaza Uredu Uskoka u Splitu podnijeli kaznenu prijavu protiv četvero osumnjičenih za kaznena djela davanja mita, primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Suci su, kako doznajemo, još uvijek na svojim radnim mjestima.

Kninski prekršajni sudac primao od 500 do 1000 kuna mita. Sutkinja iz Šibenika u dogovoru s njim nije oduzela vozačku dozvolu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.