Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na plaži Mala Raduča održana je tradicionalna peta primoštenska Fažolijada na kojoj je snage u kuhanju pašte i fažola odmjerilo 15 ekipa. U samo završnici natjecanja, koje je pratilo i bodrilo 800 gladnih usta, jednak broj bodova imali su Majke, lanjske pobjednice i Puhački orkestar Primošten. Žiri je na kraju, zbog nijansu boljeg fažola, odlučio da ove godine pobjedu odnosi Puhački orkestar Primošten. Dogodilo se baš kao i lani kada su potrebnu nijansu više u svom fažolu imale Majke.

Svaka od ekipa morala je imati svoj dress code, a zadatak im je bio skuhati 15 litara pašte i fažola koju je ocjenjivao peteročlani žiri. Sav skuhani fažol natjecatelji i organizatori besplatno su podijelili okupljenima, a posebnost Fažolijade jest i u vremenu natjecanja. Naime, ekipe su startale s kuhanjem točno u 11.53 sati, a morali su završti u 14.59. U ruke će pobjedničkoj ekipi otići prijelazni pehar i neprijelazni pršut.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL

Nakon proglašenja pobjednika slijedi zabavno glazbeni dio večeri uz nastup Mate Grgata i klape Romansa.

Foto: Primošten Plus
Foto: Primošten Plus

 

Foto: Primošten Plus
Foto: Primošten Plus

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.