Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Pirovačka župa Gospe od Karmela dobila je 110 tisuća kuna od Ministarstva kulture za vanjsku obnovu župne crkve.

S novcem će, kako su izvijestili iz Općine Pirovac, sanirati statički i konstruktivno vanjsko pročelje zajedno s temeljima s vanjske strane.

– Raduju nas nova sredstva Ministarstva za vanjski dio obnove naše župne crkve, kao i već ranije odobrenih 60 tisuća kuna za konzervatorske radove na crkvi svetog Jurja. Sigurno ćemo i u nadolazećim godinama nastaviti sa obnovom pirovačke kulturno-povijesne baštine – poručio je pirovački načelnik Ivan Gulam.

Inače, na ‘Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu’ za programe zaštite pokretnih kulturnih dobara prijavljeno je 353 programa, a ukupna financijska potraživanja iznosila su gotovo 53 milijuna kuna. Ministarstvo je u konačnici uvrstilo 236 programa u financiranje, s ukupnim iznosom od 10,3 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.