Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Hrvatske šume i Grad Šibenik pri kraju su imovinske razmjene na Šubićevcu u kojoj će ‘trampiti’ dio površine gdje se nalaze teniski tereni za zgradu u kojoj je sada smješten Public bar. Hrvatskim šumama prostor je nasušno potreban kako bi mogli normalno funkcionirati, a kako doznajemo, i dodatno zaposliti par desetaka radnika, dok je Gradu Šibeniku teren potreban za dodatno proširenje Teniskog centra na Šubićevcu.

– Imamo vrlo skučen prostor koji se nije širio zadnjih 60 godina, a kada su nam iz Grada došli s idejom o zamjeni nekretnina, objeručke smo to prihvatili. Grad napokon može objediniti sve čestice za suvremeni teniski centar, a mi ćemo dobiti prostor kako bismo prodisali – rekao nam je Nediljko Dujić, savjetnik Uprave Hrvatskih šuma, usto i šef županijske organizacije HDZ-a.

Pregovori su, kaže, u tijeku, a trenutačno su u procesu procjene vrijednosti nekretnina, što će biti dovršeno ovaj mjesec.

– Uskoro ćemo konačno sjesti za stol, dogovoriti model i krenuti u realizaciju kako bi se sve obavilo u prvoj polovini ove godine. Gradu teren treba što prije kako bi se mogli javiti za dobavu sredstava, državnih i europskih – objasnio je Dujić.

Da će zamjena nekretnina uskoro biti gotova, potvrdio nam je i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić koji ne krije zadovoljstvo što će konačno krenuti projekt suvremenog teniskog centra u Šibeniku.

– Tenis je silnim entuzijazmom u Šibeniku doveden do zavidne kvalitete, ali ima još prostora za razvoj. Grad Šibenik će ovom projektu dati dodatni impuls, kao što, uostalom, daje i svim kvalitetnim projektima. Upravo u tom smjeru se išlo u razmjeni terena s Hrvatskim šumama – istaknuo je Rakić.

Osim Hrvatskih šuma, veliku korist iz ‘trampe’ imat će, dakle, i Teniski klub Šubićevac iz kojega, shodno tome, podržavaju proces zamjene. Potpredsjednik kluba Neven Nakić, usto i dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza, naglasio je kako tim potezom od Grada dobivaju jedan od najljepših prostora gdje mogu sagraditi idealnu dvoranu.

– Prostor gdje želimo graditi dvoranu je idealan budući da je praktičan pa će gradnja biti jeftinija. Inzistirali smo, odnosno podnijeli službeni zahtjev, da se naprave izmjene prostornog plana kako bismo dobili dozvolu za gradnju velikog teniskog centra, osim dviju manjih dvorana. Ako se ucrta markica, to znači da se tamo uz pomoć EU sredstava može graditi centar s tri teniske i jednom multifunkcionalnom dvoranom – naglasio je Nakić.

Čim dobiju potrebnu markicu, napominje Nakić, kreće se s prijavama na državne i EU natječaje pa bi Šibenik uskoro na Šubićevcu mogao imati suvremeni teniski centar gdje bi sigurno dolazili sportaši iz cijele Europe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.