Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tvrtka Bemix iz Šibenika za približno milijun kuna odradit će i treću fazu uređenja murterske plaže Luke, izvijestili su iz Općine Murter-Kornati. Radovi će početi krajem ožujka, a trajat će dva mjeseca, najkasnije do 15. lipnja.

Posljednja, treća faza uređenja Luke, uključuje izgradnju sanitarnog čvora, presvlačilište za djecu te WC za osobe s invaliditetom, izgradnju spomenika prijateljstva odnosno virtualni teleporter, te dovršetak sinusoidne šetnice s rivom na kraju.

Šibenski portal, podsjetimo, već je pisao o inovaciji na murterskoj plaži. Riječ je o komunikatoru u obliku periske koji će Murterinima i njihovim gostima omogućiti da prijeđu u drugu prostornu dimenziju. Točnije – u norvešku Općinu Herøy kroz koju će moći prošetati, vidjeti jelene, sobove, ali i doživjeti jedinstvenu polarnu svjetlost, poznatiju kao aurora borealis. Rezultat je to prijateljstva između Murtera i norveškog Herøya, općine koja ima preko tri tisuće otoka, dok je Općina Murter-Kornati poznata kao najotočnija općina Mediterana.

Inače, Ministarstvo turizma za dovršetak uređenja plaže Luke dodijelilo je Općini 305 tisuća kuna u sklopu natječaja, dok će ostatak sredstava Općina osigurati iz vlastitog proračuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.