Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iz Općine Tribunj uputili su poziv građanima, obrtnici, poduzeća s cijelog područja općine da s dolaskom lijepog vremena obrate pažnju na zemljišta čiji su vlasnici, odnosno korisnici, te odrade poslove koje su u obvezi odrađivati tijekom cijele godine, a koji su vezani uz odredbe Odluke o komunalnom redu Općine Tribunj.

– Dragi sumještani i vlasnici zemljišta i objekata na prostoru Općine Tribunj, molimo vas da u roku od 15 dana počevši od 8. travnja uredite zapuštene površine te ih redovito održavati do kraja vegetacijske sezone, kao i da se pridržavate se svih ostalih mjera iz ovog poziva. Kazne su od 500 do 10.000 kuna u slučaju da se ne obavite svoju obavezu – poručio je sumještanima Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj.

Sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu Općine Tribunj, vlasnici i korisnici građevinskog ili neizgrađenog građevinskog zemljišta u Tribunju dužni su urediti zelene površine oko objekta, kao i okućnice, te neizgrađena zemljišta dovesti u uredno stanje, odnosno pokositi, očistiti od zarasle kupine i različitog raslinja te urediti dio javne površine uz ogradni zid zemljišta u širini do javno prometne površine.

Iz općonske uprave mole vlasnike i korisnike zemljišta da se suzdrže od paljenja raslinja i korova te da, ukoliko imaju potrebe za paljenjem, o tome obavezno obavijeste pripadnike JVP Vodice na broj telefona 022/441-324, i otpad spale tek poslije dobivanja dozvole za paljenje.

Komunalno redarstvo Općine Tribunj će za svakog vlasnika, odnosno korisnika zemljišta koji ne odradi svoju obavezu donijeti obavezni prekršajni nalog te ispisati novčanu kaznu i to za fizičku osobu u iznosu od 500 do 2.000 kuna, za fizičku osobu obrtnika u iznosu od 1.000 do 5.000 kuna, za pravnu osobu u iznosu od 2.000 do 10.000 kuna, kao i za odgovornu osobu u tvrtki u iznosu od 2.000 kuna. Ukoliko ni nakon donošenja obaveznog prekršajnog naloga vlasnici i korisnici zemljišta ne postupe u skladu s traženim ovim Pozivom, komunalno redarstvo će svakih osam dana donositi nove obavezne prekršajne naloge s novim novčanim kaznama sve dok vlasnici i korisnici ne urede građevinsko ili neizgrađeno građevinsko zemljište.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.