Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Više od tisuću žudija i gostiju okupilo se na Uskrsni ponedjeljak u Oklaju gdje se održao XIX. Vodički festival žudija.

Na festivalu su sudjelovali sudionici iz 43 župe iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a uz brojne goste iz cijele Hrvatske festival nisu propustili ni župan Goran Pauk, saborski zastupnik Miro Bulj i tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon mise Šime Strikoman snimio je Milenijsku fotografiju u čast Prominke majke Klare Žižić, održana je smotra žudija, prikaz čuvanja i bježanja s groba uz zvučnu kulisu pučkih pjevača, te eko-etno sajma.

Festival žudija je skup čuvara Kristova groba koji njeguju ovaj pobožni običaj u korizmenom vremenu kroz Sveto trodnevlje. Cilj festivala je da prikaže uskršnje običaje čuvara Kristova groba čime se doprinosi očuvanju vjere, tradicije ali i kulturne i turističke promidžbe hrvatske pasionske baštine.

(Foto:Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.