Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tradicionalne 65. Prominske igre bit će održana 1. svibnja u Oklaju. U organizaciji Općine Promina nadmetanja će početi na oklajskom hipodromu trkom biciklista u 15 sati. Slijede trke predškolaca, osnovaca, seniora i veterana, a potom trka magaradi i trka konja. Program na hipodromu bit će zaključen bacanjem kamena s ramena.

U 17 sati bit će u Oklaju odigrana finalna malonogometna utakmica, a u 18 sati počinje natjecanje u potezanju konopa. Završne discipline Prominskih igara bit će šijanje i finale balota u 19 sati.

Za sve goste i natjecatelje u 17 sati bit će poslužen besplatni grah, a u Domu kulture koncert će od 21 sat održati Amigosi. Organizatori su osigurali bogat fond novčanih nagrada za sve ekipe koje ostvare prvo, drugo ili treće mjesto.

Prominske igre prvi puta su održane 1949. godine kako bi momci iz tog kraja odmjerili snagu i vještinu, a danas su podsjetnik na stare običaje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.