Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tog 7. travnja 2010. godine HNK Šibenik je u Varaždinu protiv domaćeg Varteksa igrao jednu od najvažnijih utakmica u novijoj klupskoj povijesti. I pobijedio. Ermin Zec i Ivan Fuštar zabili su za 2:0 pobjedu, koja je momčad sa Šubićevca odvela u finale Kupa Hrvatske, na megdan Hajduku. Za manje od tri tjedna, 18. svibnja, Šibenčani će u baroknom gradu igrati još jednu utakmicu s velikim ulogom, možda još i većim. Na ‘stolu’ će biti prva liga. Bit će to pretposljednje kolo 2.HNL i izgledno je kako će onaj tko izađe kao pobjednik iz tog sraza jednom nogom biti u elitnom društvu. A možda i s obje. Doduše, ovog puta s druge strane neće biti Varteks, već Varaždin. Iz kojeg je ovih dana krenula medijska kampanja. Očito u klubu sa sjevera Hrvatske ništa ne žele prepustiti slučaju, pa su već sada počeli stvarati prtisak. Dajte ljudima kruha i igara. I teorija urota.

‘A ONDA JE SVIZAC ZAMOTAO ČOKOLADU’

Prema toj teoriji, HNS u koprodukciji sa zagrebačkim Dinamom gura Šibenik u prvu ligu, pa njezini pobornici nude svakojake ‘argumente’. U taj specijalni rat uključile su se i neke nogometne legende sa sjevera, koje su odigrale dupli pas s vodstvom varaždinskog drigoligaša. Da o njezinom širenju na društvenim mrežama ne govorimo. Što je sve nabacano u priči ‘a onda je svizac zamotao čokoladu’, nećemo. Previše je blesavo.

Ti koji ‘pale vatru’ zaboravljaju da je Šibenik u proljetni dio prvenstva ušao s pet bodova prednost pred Varaždinom. A sada iznosi jedan bod. Da se klub sa Šibenik na silu gura u 1.HNL valjda bi razlika narasla, ili u najmanju ruku ostala ista. U svakom slučaju ne bi se dopustilo da odlučuje dvoboj u Varaždinu. Bilo bi previše riskantno.

Kao što ne vjerujemo u priče o tome da vodstvo kluba sa Šubićevca ne želi u prvu ligu, ne vjerujemo ni u onu o favoriziranju narančastih od strane mračnih sila. Želimo vjerovati, odnosno nadamo se kako će odluka pasti na travnjaku. Iako, kako su odigrali u zadnjem kolu, rekao bi čovjek da ni jedni ni drugi ne žele u prvu ligu. A na koncu bi i Šibenik i Varaždin mogli završiti među elitom. Na ovaj ili onaj način.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.