Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nutella i keksi savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj superbrzi, kremasti kolač. Za pripremu ove slastice vam ne treba iskustvo u izradi kolača, već samo malo dobre volje, piše portal Zadovoljna.

Sastojci za kremu:
– 3 šalice slatkog vrhnja
– 2 žlice šećera
– 1/2 žličice cimeta
– 2 žličice ekstrakta vanilije
– 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog čokoladnog namaza)

Sastojci za podlogu:
– 150 grama prhkih keksa s maslacem
– 100 grama maslaca
– 1 žlica kakaa

Priprema:
1. Sameljite ili usitnite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i kakaom. Nakon toga smjesu dobro utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.

2. Mikserom tucite slatko vrhnje dok se malo ne stvrdne, zatim dodajte šećer, vaniliju i cimet te opet sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Zatim u nju dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte u slatko vrhnje.

3. Smjesu Nutelle i slatkog vrhnja ulijte u kalup s keksima. Kalup prekrijte folijom i ostavite kolač da se stvrdne preko noći.

Savjet:

Želite li kolaču dati malo svježine, možete mu dodati maline, jagode ili borovnice koje jednostavno prije serviranja poslažete na vrh kolača.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.