Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na presudu Općinskog suda u Šibeniku Tomislavu Horvatinčiću kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, priopćili su iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Tužiteljstvo je žalbu podnijelo 2. svibnja, smatrajući da je kazna od četiri godine i deset mjeseci uz zabranu upravljanja vozilima na pet godina preblaga.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu na način da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna kako bi se postigla svrha specijalne i generalne prevencije i time utjecalo na svijest građana o pogibeljnosti istih i sličnih kaznenih djela, kao i kako bi se postiglo pravedno kažnjavanje za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa – priopćeno je iz DORH-a.

Tomislav Horvatinčić je na kaznu zatvora od četiri godine i deset mjeseci nepravomoćno osuđen na trećem suđenju zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su na jedrilici Santa Pacienza u ljeto 2011. godine smrtno stradali talijanski supružnici Salpietro. Na izricanju presude u ožujku ove godine Horvatinčić se nije pojavio.

(Foto: arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.