Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Knjižnica na otvorenom za slobodnu posudbu knjiga, projekt Kulturne udruge Fotopoetika, bit će otvorena 25. svibnja kod Turističko-informativnog centra na šibenskoj rivi.

Riječ je o dijelu projekta ‘Opeendoor Library – Šibenik – grad prijatelj knjige’, a knjižnična građa bit će namijenjena domaćim i inozemnim posjetiteljima. Inače, knjižnica je posvećena Faustu Vrančiću, jednom od najglasovitijih humanista Europe, autoru ‘Riječnika pet najuglednijih europskih jezika’, prvog hrvatskog riječnika uopće.

Iako rođen u Šibeniku za koji je ostao vezan cijeli život koji ga je odveo na daleke pute, u Šibeniku ima jako malo toga što bi strancu dalo naslutiti da se nalazi u rodnom gradu autora ‘Letećeg čovjeka’.  Ovo je tek mali korak naprijed za Fausta Vrančića i Fotopoetiku koja angažirano podsjeća na hvalevrijedne pojedince koje je lokalna zajednica zaboravila. Prije nekoliko godina organizirana je manifestacija ‘Aime Cesaire na žalu Martinske’ nakon čega je podignuta spomen ploča na kuću njegovog velikog prijatelja i Šibenčanina, Petra Guberine, u Docu.

– Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika podržali su projekt KU Fotopoetika ‘Opendoor library – Šibenik – grad prijatelj knjige’, a prvu knjižničnu građu na stranim jezicima donirala je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić. Knjige će se moći besplatno posuđivati i ostavljati, a smisao je ponuditi nov, dodatan sadržaj kako stanovnicima Šibenika, tako i posjetiteljima grada – priopćeno je iz Fotopoetike

Istog dana, ispred TIC-a, u suradnji s klubom Azimut bit će održan buvljak knjiga, stripova i bookmarkera pa iz Fotopoetike pozivaju sve zainteresirane koji bi htjeli sudjelovati u buvljaku da se jave na mail snjezanaklaric5@gmail.com, fotopoetika@gmail.com ili u Facebook inbox Fotopoetike i Azimuta te rezerviraju svoj štand na kojem će prodavati ili razmjenjivati svoje knjige, stripove i bookmarkere. Sudjelovanje je besplatno, a prethodna najava obvezna zbog ograničenog broja sudionika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.