Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Policijska uprava šibensko-kninska provodit će ciljanu akciju u razdoblju od 13. do 19. svibnja usmjerenu na kamione i autobuse, i to u sklopu organizacije Europske mreže prometne policije TISPOL-a, a intenzivnije će provoditi akciju u ponedjeljak od 14 do 18 sati.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

Šibenska policija akciju provodi zbog statistike prema kojoj je u protekla četiri mjeseca došlo do povećanja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali kamioni i autobusi kada ih je zabilježeno 59, u odnosu na 44 nesreće u  istom razdoblju lani.

Uz povećanje broja nesreća u tom istom razdoblju došlo je i do povećanja broja prekršaja sa 33 na 62, a oni se odnose na obavezni odmor mobilnih radnika i rad tahometara u vozilima, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

U akciju će biti uključen maksimalni broj policajaca i opreme koja se koristi u kontroli prometa.

Iz policije stoga pozivaju vozače da poštuju prometne propise, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, koriste sigurnosne pojaseve i ne koriste mobitele tijekom vožnje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.