Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Općini Pirovac izdana je građevinska dozvola za adaptaciju objekta u kojem će biti smještena općinska uprava i knjižnica.

Prvi kat postojeće zgrade bit će adaptiran i rekonstruiran, a ovogodišnjim proračunom planirana je prva faza realizacije projekta, odnosno, građevinski radovi vrijedni oko 1,4 milijuna kuna. Odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja projekt će biti sufinanciran sa 348 tisuća kuna.

Objekt, osim unutarnjeg uređenja prostorija za općinsku upravu i knjižnicu dobiva novo ruho u smislu tretmana fasade, zadržavajući u cijelosti obnovljeno prizemlje u kojem su smješteni prostori nove ambulante opće i dentalne medicine.

Knjižnica u Pirovcu novi je projekt čijom realizacijom će Pirovac dobiti i odgovarajuće središte za različita društvena i kulturna zbivanja.

Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice bit će uređen na suvremen način koji će dodatno u dijelovima biti naglašen vizualnim aplikacijama i kadrovima Općine Pirovac, a nove prostorije bit će prilagođene i za pristup invalidima.

– O ovom projektu razmišljalo se praktički od osnutka općine, a sada možemo najaviti javni natječaj za izvođenje tijekom ljeta kako bismo krenuli sa radovima iza turističke sezone. Izuzetno nam je drago da je projekt prepoznat i od ministarstva koje ga sufinancira. Sigurno ćemo i primjerice opremanje knjižnice predviđeno za sljedeće proljeće kandidirati za sredstva Ministarstva kulture. U centru mjesta bit ćemo i još dostupniji našim građanima, a sa knjižnicom ćemo sigurno dobiti još jedan element malog urbanog mjesta – rekao je načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.