Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Projektom ‘Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama’ u Osnovnoj školi Jurja Šižgorića i Gimnaziji Antuna Vrančića započinje ciklus radionica ‘Mali društveno odgovoran poduzetnik’.

‘Moja odgovornost za moju bolju budućnost’, ‘Inovativnost kroz očuvanje zajednice u kojoj živimo’, ‘Donesimo odluke za bolju zajednicu’ i ‘Našom inicijativnom možemo pokrenuti promjene u zajednici’, tematske su cjeline koje će biti obrađene.

Sudjelovanjem u aktivnostima projekta učenici će usvajati znanja iz područja održivog razvoja te poduzetništva.

– U navedenim radionicama ćemo kod učenika otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, koje su osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. Učenici će razviti poduzetnički stav koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu – izvijestila je Vinka Skorić, stručna suradnica na projektu.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-Hrvatski program suradnje, a trajat će sve do ožujka sljedeće godine.

Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce. Partneri i suradnici u provedbi su Centar za socijalno podučavanje PRONI iz Osijeka, Osnovna škola Mitnica iz Vukovara, Ekonomska škola, Vukovar, Srednja škola Viktorovac iz Siska, Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Zagreba, Prva gimnazija, Zagreb i Osnovna škola Galdovo iz Siska.

(Naslovna foto: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.