Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

U Drnišu je danas održana početna konferencija u okviru projekta ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’. Vrijednost projekta je 593.536 kuna, te je 100 posto sufinanciran iz sredstava EU fondova, a provedba traje 24 mjeseca, odnosno do 11. siječnja 2021. godine.

Voditeljica projekta Marija Vukušić iznijela je sve ključne podatke o projektu, a riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projektom će se povećati mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem stručnih radionica) te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Kroz projekt će se unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade sa pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama, piše Radio Drniš.

Voditeljica projekta Marija Vukušić je još jednom pozvala sve nezaposlene osobe mlađe od 30 godina, a nezaposlene duže od 6 mjeseci, te starije od 30 godina i nezaposlene duže od 30 godina da se jave na ponovljeni Javni poziv za prijavu na programe osposobljavanja. Preko ovog projekta, a prijavom na javni poziv omogućava se osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe EU projekata. Za grupu od šest nezaposlenih osoba će se organizirati edukacija u Drnišu, te će dobiti certifikat kojim će im se povećati konkurentnosti na tržištu rada. Također se omogućava i osposobljavanje za kuhare, slastičare i vozače.

(Foto: Radio Drniš)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.