Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iskoristite sezonu jagoda kako biste napravili jednu posebnu verziju obožavanog cheesecakea. Recept za ovo ružičasto zadovoljstvo pronađite u nastavku

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S JAGODAMA:

– 150 grama keksa
– 90 grama maslaca
– 400 grama bijele čokolade
– 350 grama krem sira
– 300 grama jagoda
– 180 ml slatkog vrhnja
– 1 velika žlica šećera po potrebi

PRIPREMA CHEESECAKEA S JAGODAMA:

1. Kekse sameljite u procesoru ili razmrvite koristeći bat za meso (stavite kekse u veću kuhinjsku krpu, zamotajte i istucite batom). Otopite maslac, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritišćite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.

2. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite štapnim mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni štapni mikser, jagode narežite na sitne komadiće i pospite jednom velikom žlicom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite vilicom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.

3. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na laganoj vatri. U veću posudu stavite slatko vrhnje, krem sir i pire od jagoda pa miksajte srednje jakom brzinom od tri do pet minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim u nju polako dodajte prohlađenu čokoladu i obavezno je lagano i ručno umiješajte u smjesu, nikako ne s mikserom.

4. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

SAVJETI:

– s obzirom na to da ova torta ima vrlo mekanu teksturu, nemojte preskakati hlađenje jer je nećete moći normalno rezati i servirati

– ne koristite “light” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krema neće dobro stisnuti

– ako vam se torta nije dobro stisnula, prije serviranja stavite je u zamrzivač na sat vremena

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.