Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika održat će se u četvrtak s početkom u 10 sati na šibenskoj rivi, a tim povodom šibenski gradonačelnik Željko Burić čestitat će vatrogascima Ivanu Milutinoviću i Dušku Miloševiću na nagradi Zlatna plaketa za najpothvat u vatrogastvu u 2018. godini.

Podsjetimo, Milutinović i Milošević iz JVP Šibenik, zajedno s pripadnicima rogozničkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, sudjelovali su u spašavanju turskog broda Haksa nakon što je doživio havariju. Njihov pothvat spriječio je ekološku katastrofu enormnih razmjera, što je tada potvrdio i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, riječima kako bismo ‘sigurno mogli zaboraviti turizam u slučaju da je Haksa potonula’.

Na Danu otvorenih vrata, inače, šibenski vatrogasci prezentirat će građanima vatrogasnu opremu i vozila, ali i organizirati Mini vatrogasno natjecanje za djecu posjetitelje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.