Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Online upisi u radionice 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku počinju danas u 10 sati i trajat će do 31. svibnja ili dok sva mjesta ne budu popunjena. Osim online upisa na stranicama Festivala, moguć je i fizički upis, odnosno osobnim dolaskom u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku danas i sutra, od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati.

Ovogodišnji Festival djeteta nudi 42 različite radionice za brojne uzraste, a kroz radionički program ovog lipnja proći će i majke s bebama. Za njih je pripremljena radionica ‘Jupi beba –Moj prvi festival’ za bebe od šest do 12 mjeseci.

Tekstilne radionice, drvodjelska radionica, radionica izrade nakita, ekološke radionice, glumačke i likovne u ponudi su ove godine, a svako dijete može upisati jednu radionicu.

Ove godine u festivalske radionice bit će upisano preko 900 djece. Sve njih kroz čaroban svijet stvaralaštva i učenja na zabavan način vodit će renomirana imena iz Hrvatske, Japana te Italije i Crne Gore i drugih.

– Na ovaj smo način roditeljima koji ne žive u Šibeniku, a koji redovito svoju djecu šalju rodbini na more da bi sudjelovala u festivalskom programu, olakšali upis djece u radionički program. Isto tako, mislili smo i na one koji možda, nažalost, nemaju pristup internetu da upišu djecu i omoguće im da budu važan kotačić u stvaranju čarobne atmosfera po kojoj je naš Festival poznat – poručio je ravnatelj šibenskog HNK i prvi čovjek MDF-a Jakov Bilić.

Podsjetimo, 59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku počinje 15. lipnja, a otvorit će ga predstava ‘Knjiga o džungli’ u izvedbi poljskog kazališta Baj Pomorski. Nakon toga, djecu i sve odrasle koji nisu zaboravili na dijete u sebi, kroz 14 dana očekuju brojne predstave na otvorenim pozornicama i u kazalištu, zabave na ulicama i trgovima, filmski i radionički program. Šećer na kraju je predstava ‘Djevojčica koja je previše čitala’ u izvedbi Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih s kojim će se festivalska zastava 29. lipnja spustiti na godinu dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.