Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu,  potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije ‘General’.

Ovim ugovorom Šibensko-kninska županija se obvezuje pružiti financijsku potporu u iznosu od 100 tisuća kuna projektu dugometražnog igranog filma i dramske televizijske serije ‘General’ scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka u proizvodnji Kiklop filma i Hrvatske televizije. S istim iznosom u sufinaciranju filma sudjelovao je i Grad Šibenik.

Tema igranog filma i TV serije je Domovinski rat, tema koju još uvijek naša kinematografija duguje velikom povijesnom činu stvaranja demokratske države Hrvatske, ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda. Dramaturška okosnica filma i TV serije je uzbudljiv i potresan ratni i životni put generala Ante Gotovine i njegove generacije hrvatskih branitelja. Upravo zbog toga se Šibensko-kninska županija uključila u sufinaciranje ovog projekta, a najviše zbog onih koji su zadužili nas i sve buduće generacije za slobodu koju danas baštinimo, a to su Hrvatski branitelji.

Snimanje filma dovršeno je u Šibeniku 30. siječnja ove godine, Šibenčanin Goran Višnjić glumi generala Antu Gotovinu.

(Foto: Arhiva)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.