Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Državno izborno povjerenstvo do 4.30 sati obradilo je podatke sa 6.543 biračka mjesta i još su im preostala samo dva.

Prema privremenim rezultatima izbora Hrvatsku će u Europskom parlamentu predstavljati po četiri zastupnika iz HDZ-a i SDP-a te po jedan s liste Hrvatskih suverenista, Mislava Kolakušića, Živog zida i Amsterdamske koalicije.

S HDZ-eove liste u Europskom parlamentu bi trebali sjediti Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko. Goran Pauk dobio je 3,2 posto preferencijalnih glasova, nedovoljno za ulazak u Europski parlament.

SDP će predstavljati Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković.  Odnosno, Romana Jerković u Europski parlament ući će tek nakon što Velika Britanija izađe iz Europske unije.

Ispred Hrvatskih suverenista u Europski parlament ući će Ruža Tomašić, Mislav Kolakušić osvojio je mandat na svojoj listi, za Živi zid mandat je osvojio Ivan Vilibor Sinčić, a Amsterdamsku koaliciju Valter Flego.

I treći kandidat iz naše županije, Toni Turčinov na listi HDS-a koja je dobila samo 0,33 posto glasova daleko je od Bruxellesa.

Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva u ponedjeljak u 4.30 sati HDZ je osvojio 22,72 posto, SDP 18,71 posto, Suverenisti 8,52 posto, Mislav Kolakušić 7,89 posto, Živi zid 5,66 posto, a Amsterdamska koalicija 5,19 posto glasova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.