Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nagrada Grada Knina za životno djelo bit će dodijeljena Ivanu Aralici, akademiku i književniku rođenom u Puljanima na Promini za stvaralaštvo kojim je obilježeno vrijeme u kojem je djelovao i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro, odlučilo je kninsko Gradsko vijeće.

Nagradu Grada Knina dobit će doktor dentalne medicine Luka Lubina za izniman doprinos unapređenju struke te za četiri godine za redom osvojenu titulu ‘najdoktor’; zapovjednik JVP Grada Knina Mladen Jelić za izniman doprinos u razvoju sustava vatrogastva i protupožarne zaštite te za 21 godinu predanog rada na čelnim pozicijama kninskog vatrogastva; ministar Zdravko Marić za izniman doprinos i angažman na osiguranju milijun i pol kuna za izgradnju atletske staze.

Grb Grada Knina bit će dodijeljen Živojinu Ognjenoviću, Josipu Mijaču i Robertu Šistovu, za nesebičan čin humanosti i doprinos društvenoj zajednici kroz iskazanu hrabrost i pruženu pomoć. Sva trojica su, u dva odvojena slučaja, spasili tri osobe nakon slijetanja dvaju automobila s Atlagića mosta u Krku.

Plaketa Grada Knina bit će uručena Zoranu Lovriću za 70 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi, te Dragoljubu Čupkoviću za značajan doprinos stvaranju dobrih međunacionalnih odnosa i kvalitetnom suživotu u Gradu Kninu.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana svetog Ante, 13. lipnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.