Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Prema lani izmijenjenoj gradskoj Odluci o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone, svi veći građevinski zahvati u središtu Šibenika zabranjeni su od 1. lipnja do 15. rujna. Koliko je takva odluka doista provediva i hoće li biti iznimaka provjerili smo u gradskom Odjelu za komunalne djelatnosti koji je zadužen za provedbu odluke.

– I sama odluka predviđa izuzimanje nekih radova iz ove zabrane pa će tako radovi na projektu Aglomeracije Šibenik, odnosno rekonstrukciji odvodnje i vodovodne mreže biti nastavljeni, kao i radovi na Poljani – rekao nam je Miro Lucić, pročelnik Odjela.

Napominje kako se Odjelu za komunalne djelatnosti javljaju investitori koji nisu znali za izmjene odluke kojima je lani početak zabrane pomaknut sa 15. lipnja na početak mjeseca.

– Imamo desetak zahtjeva za odobrenje radova koje razmatramo i nastojat ćemo biti maksimalno susretljivi, kako prema investitorima, tako i prema ostalim građanima. Odobrit ćemo sve ono što neće ometati kretanje gradom i čemu se prvi susjedi ne protive – pojašnjava Lucić.

Medulić je skoro u potpunosti popločan i bit će normalno prohodan, a po Lucićevim riječima ovih dana, nakon razgovora s obrtnicima i ugostiteljima, bit će donesena odluka hoće li se odmah nastaviti popločavanje Ulice Ivana Pribislavića.

– Od investitrora na Peškariji još nismo dobili nikakav zahtjev za dozvolu produljenja radova u sezonu. Oni trenutno rade na popločavanju javne površine ispred objekta, a veliki kontejner koji se redovito dovozi i odvozi za potrebe gradilišta bit će uklonjen tijekom sljedećeg tjedna. Za sada se taj kontejner postavlja na dio prometnice jer na samom gradilištu nema slobodnog prostora zbog priprema podloge za popločavanje – pojasnio je Lucić, dodajući kako će kroz sljedeći tjedan biti obavljeni radovi nužnih popravaka stubišta u Ulici don Krste Stošića na Gorici.

U tijeku su i radovi obnove pročelja prizemlja zgrade u kojoj su uredi županijske i gradske Turističke zajednice, a čiji je planirani početak odgodilo kišno vrijeme.

– Planirano je da radovi traju najviše tjedan dana i zbog lošeg vremena dogodilo nam se da ulazimo u vrijeme zabrane radova. Riječ je inače o objektu u vlasništvu Grada Šibenika, a radove na fasadi s 50 tisuća kuna financiraju Turističke zajednice županije i grada – kazao nam je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika.

Gradskom odlukom za prekšitelje zabrane radova u sezoni predviđene su novčane kazne u iznosu do 10 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.