Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Muzej betinske drvene brodogradnje sinoć je svečano otvorio svoj Muzej na otvorenom, odnosno vanjskog postava proslavljenog Muzeja. Glavnu ulogu u proslavi imalo je Kulturno umjetničko društvo ‘Moreška’ iz Korčulekoji su izveli tradicionalnu vitešku igru Morešku, te domaćini KUD Zora iz Betine izvedbom betinskih pjesama i tradicionalnih plesova.

Muzej na otvorenom Muzeja betinske drvene brodogradnje jedinstven je u Republici Hrvatskoj. Na najbolji mogući način, u izvornom ambijentu, čuvaju se, promoviraju i prezentiraju najljepši brodovi male drvene brodogradnje. Brodovi predstavljaju identitet lokalne zajednice i prostor u kojem su nastali. Svaki brod svojom formom prezentira područje u kojem je nastao, more kojim plovi, svrhu u koju je građen i onoga tko ga koristi.

– Ponosni smo što smo ovom inicijativom naglasili kulturnu ulogu koju naši brodovi ostvaruju. Duž obale u betinskoj lučici postavljene su informativne table koje posjetitelje vode kroz povijest mjesta, vrste brodova u betinskoj lučici s naglaskom na najljepše primjerke betinske drvene brodogradnje – kazali su iz Muzeja.

FOTO Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.