Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

S ciljem popularizacije košarke kod djevojaka osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, FIBA je pokrenula projekt ‘Her World, Her Rules’ (‘Njezin svijet, njezina pravila’), a koji se provodi u suradnji s nacionalnim savezima.

Projekt je premijeru imao u Svetoj Klari u Zagrebu, a druga postaja je Šibenik. Naime, u subotu 15. lipnja, od 10 do 14 sati, u dvorani Osnovne škole Meterize tu ćemo inicijativu vidjeti u praksi. Djevojke će se košarkom nastojati ‘zaraziti’ raznim aktivnostima, od 3na3 turnira i štafetnih igara do druženja s Anđom Jelavić. Naime, nekadašnja kapetanica i izbornica hrvatske reprezentacije ambasadorica je projekta u Hrvatskoj, baš kao i jedna od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena i aktualna predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić.

– Važno je naglasiti kako je ova kampanja ujedno i potpora vidljivosti ženske košarke, ali i približavanje sporta djevojčicama kao sastavnog dijela djetinjstva, sport kao pravilo, a ne izuzetak – poručili su iz HKS-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.