Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iako je sezona tek nedavno završila, u Vaterpolskom klubu Solaris ne miruju. Dapače, radi se punom parom na slaganju momčadi za novu sezonu u kojoj će ‘Sunčani’ igrati u Kupu LEN. Igrat će, jasno, i Regionalnu ligu, samo se još ne zna koju. Naime, iako je nisu uspjeli izboriti u bazenu, Šibenčani bi ipak mogli zaigrati u A1 ligi.

– Sve će se znati kroz desetak dana, nakon što se u Beogradu, koji je domaćin završnice Svjetske lige, održi sjednica Izvršnog odbora Regionalne lige – kazali su nam u klubu iz Crnice. Kako saznajemo, postoji mogućnost da u A2 ligu uđe još jedan klub iz Srbije te slovenski Triglav, dok bi Solaris i POŠK išli u prvi regionalni rang.

Kreković ostaje trener

U svakom slučaju u Solarisu novu sezonu žele dočekati sa što snažnijom ekipom. Da kapetan i najbolji igrač Andrija Vlahović ostaje već smo izvijestili. Uz njega od igrača iz prošle sezone kapicu Solarisa i dalje će sigurno nositi Koprčina i Pelicarić, te vratari Šparada i Jukić. Jasno, tu su i nadolazeće domaće snage. I trener ostaje isti. Naime, Upravni odbor ovih bi dana i službeno trebao potvrditi nastavak suradnje s Joškom Krekovićem, koji će momčad u nove pripreme povesti 22. srpnja. Jure Marelja će, pak, dobiti novu funkciju, postat će šef kompletnog stručnog stožera, dakle bit će glavni što se tiče trenerske struke.

Kada je riječ o pojačanjima, prije svega se radi na vraćanju domaćih, šibenski igrača kući. Saznajemo tako kako su već uspostavljeni kontakti s Antunom Goretom, Antonijem Petkovićem i Andrijom Bašićem. ‘Uloviti’ bilo koga od njega bilo bi sjajno, a dovesti svu trojicu bio bi čudesan pothvat.

Što se tiče Kupa LEN, prvo kvalifikacijska runda počinje 13. rujna, a vrlo je vjerojatno da će se u Crnci kandidirati za domaćinstvo, ili za prvu ili za drugu rundu, jasno, prođu li ‘Sunčani’ dalje. Regionalna liga u predstojećoj bi sezoni trebala početi nešto ranije, već u rujnu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.