Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Toplinski val, kako idemo prema kraju tjedna, približava se svom vrhuncu, zbog čega je jučer i Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje za vrućine koje mogu nepovoljno djelovati na zdravlje. Nastavlja se, dakle, sunčano i izrazito toplo vrijeme do kraja nedjelje kada će na sjevernom Jadranu zapuhati bura, a ponedjeljak donosi promjenu vremena praćenu mogućim pljuskovima i grmljavinom.

Prema podacima Šibenik Metea, jutarnje temperature diljem županije su u padu u odnosu na čevrtak. Najhladnije je jutro u Golubiću gdje je izmjereno 15.9 °C, slijede Knin, Drniš i Dubrava na 19 °C, Šibenik, Skradin, Kistanje, Žaborić i Putičanje mjerili su 21, Žirje, Primošten i Miljevci 23, a 24 °C izmjerena su na  Punta Planki i u Pirovcu.

Danju sunčano uz visoku prozirnu naoblaku. Puhat će slab zapadnjak i jugozapadnjak, navečer tiho ili slab burina. Temperature zraka od 26 do 30, u zaleđu od 22 do 32°C, iako će se čini vruće.

Od nedjelje slijedi promjena vremena, posebice u kopnenom području gdje će prestati niz vrućih dana, inače rijedak za prvu polovicu lipnja. Na sjevernom Jadranu u ponedjeljak bura, zbog čega će vrijediti posebni savjeti za nautičare, a na srednjem dijelu umjeren maestral. Ipak, obala će u velikom dijelu ostati pošteđena većeg pada temperature, pa će se nastaviti daljnje zagrijavanje mora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.