Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije sljedećih će dana dobiti dva vatrogasna kombija i jedan ‘pick up’ terenac od Ministarstva poljoprivrede, a očekuju i vatrogasnu opremu vrijednu oko 1,4 milijuna kuna. Ministarstvo poljoprivrede, naime, sa 40 milijuna kuna financiralo je nabavu 74 vatrogasna vozila i osposobljavanje šest tisuća vatrogasaca, a u završnoj je fazi nabava 2.200 kompleta zaštitne opreme. Ugovor između Ministarstva i Hrvatske vatrogasne zajednice potpisan je jučer u Novom Zagrebu.

– Na prostoru županije imamo razmješteno 127 vatrogasnih vozila, što je u ovom trenutku sasvim dovoljno, a kroz plan nabave Ministarstva unutarnjih poslova do početka sljedeće sezone u našim Javnim vatrogasnim postrojbama bit će razmještena još četiri velika vatrogasna vozila – izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Što se sezone požara tiče, Dukić ističe kako su vatrogasne snage na području županije spremne.

– Sukladno državnom planu od 1. lipnja aktivirano je i 180 sezonskih vatrogasaca razmještenih u dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Mi smo prošle godine kroz program aktivnosti podigli dotaciju od strane države i povisili osnovicu plaće za 500 kuna sezonskim vatrogascima, ali jedinice lokalne samouprave su te koje odlučuju o visini njihove plaće – ističe Dukić.

Njihova je plaća mala, dodaje Dukić, s obzirom na posao koji vatrogasci obavljaju.

– Razgovarali smo o tome na sastanku s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i tražimo model da se u budućem proračunskom razdoblju plaće podignu na jedan pristojni nivo – poručuje županijski vatrogasni zapovjednik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.