Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Festivalska vrata 59. MDF-a postavljaju jutros djelatnici šibenskog kazališta između Perivoja Roberta Visianija i Trga Ivana Gorana Kovačića. Vrata je osmislio Branko Lovrić Caparin, scenograf i nekadašnji šef tehnike šibenskog kazališta. Osim što predstavljaju svojevrsni ulazak na Festival djeteta, vrata oslikana u stilu bedema imaju i prozore s kojih će se posjetitelji moći fotografirati.

– Festivalska vrata ove godine morali smo izmjestiti s obzirom na radove na Poljani i ovo je sada jedini ulaz u stari dio grada. Kao i proteklih godina, nastojali smo iskoristiti elemente koje daje plakat. Iz njga smo izvukli elemente dječjih crteža i na licu vrata smo ih multiplicirali i povećali, stavili dječje likove na njih tako da se prepozna identitet ovogodišnjeg Festivala – kazao nam je Lovrić Caparin.

Posebno privlačna bit će u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, od 19 do 20 sati, kada će ispred vrata biti povijesna Šibenska gradska straža.

Podsjetimo, 59. Međunarodni dječji festival bit će otvoren sutra u 21 sat podizanjem festivalske zastave, izvođenjem himne MDF-a ‘Zdravo maleni’ i predstavom ‘Knjiga o džungli’, nakon čega će se kroz dva tjedna trajanja festivala na ulicama šibenika i pozornicama odvijati brojne predstave, radionički i ulični programi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.