Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Grad Šibenik započeo je s obnovom i modernizacijom malonogometnog i dječjeg igrališta ‘Rasadnik’ na Vidicima koja će biti gotova kroz desetak dana i koštat će oko 150 tisuća kuna. Pričali smo jednim od glavnih inicijatora projekta, dogradonačelnikom Paškom Rakićem, koji nam je objasnio o čemu je zapravo riječ, a cijelu priču fotografijama je popratio novi suradnik Šibenskog portala Dean Batak.

– Svojedobno je tu i bio travnati teren koji je nažalost devastiran, ali nismo htjeli ni smjeli dopustiti da se ta devastacija nastavi i dalje, pa smo u suradnji s gradskom četvrti Vidici i novoosnovanim Malonogometnim klubom Rasadnik krenuli i u obnovu i u nadogradnju jer je u tijeku proces montiranja takozvanog kaveza oko samog igrališta koji će olakšati natjecanja i igranje na tom terenu – kazao nam je Rakić.

Tijekom današnjeg dana bit će dostavljena i montirana umjetna trava, a zatim će biti postavljene i ‘šponde’.

– Igralište će biti osvijetljeno jer je u ljetnim mjesecima najlakše, ali i najslađe igrati nogomet pod okriljem noći. Naglasio bih da ćemo, s obzirom na učestale devastacije, kako malonogometnog tako i dječjeg igrališta koje je tu u produžetku, staviti kvalitetan video nadzor koji će biti toliko moderan da ćemo moći vidjeti svakom izgredniku koji broj cipela nosi. Stoga apeliram na naše sugrađane i korisnike parka da vode računa o toj javnoj odnosno zajedničkoj imovini, jer novac koji smo utrošili u obnovu mogli smo usmjeriti na izgradnju nekog novog sadržaja – naglašava Rakić i opet ističe kako je to park svih građana i trebaju ga čuvati.

Uz dogradonačelnika, veliki obol su dali i Mario Bajić, predsjednik gradske četvrti Vidici te Krešimir Erak i Ante Rak iz MNK Rasadnik koji su uložili silnu energiju i trud da dođe do obnove.

– Apeliram i na vlasnike kućnih ljubimaca da ih ne puštaju na umjetnu travu igrališta. I ja sam vlasnik kućnog ljubimca pa imam maksimalno razumijevanje, volim pse i sve ostale životinje, ali igralište nije mjesto za istrčavanje i razigravanje kućnih ljubimaca. Umjetna trava je osjetljiva i podložna oštećenjima, a mi sa specijalnim granulatima moramo je dohranjivati i tako je očuvati da bude dugotrajnija, a vlasnici kućnih ljubimaca imaju dovoljno mjesta za igru sa svojim životinjama – ukazuje Rakić i na taj problem.

Inače, park će dodatno urediti radnici zaposleni na javnim radovima od 1. lipnja, pa će tako pokositi travu te ispilati korov i nisko raslinje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.