Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Šibensko-kninska županija, pola godine od potpisivanja ugovora o uvođenju redovne autobusne linije iz Šibenika prema Kistanjama, odlučila je raskinuti ugovor zbog malog broja putnika koji su se vozili na toj relaciji.

U priopćenju iz Ureda župana navode kako je ‘uvidom u dokumentaciju utvrđeno da se od 1. prosinca 2018. do 31. svibnja 2019. godine na toj relaciji prevezao ukupno 91 putnik’.

– U prosincu je bilo dva putnika, u siječnju nije bilo putnika, u veljači ih je bilo 25, u ožujku 28, u travnju 20, a u svibnju je prevezeno 16 putnika. Izraženo financijski, vrijednost svih naplaćenih karata iznosila je 3.375 kuna – piše u priopćenju.

Iako se Ugovorom o posebnom linijskom prijevozu putnika na relaciji Piramatovci – Kistanje Županija obvezala da će subvencionirati prijevoz putnika u iznosu od 1.280 kuna po danu prometovanja, što mjesečno iznosi nešto više od 28 tisuća kuna s obzirom da autobus nije vozio vikendom, sada su taj ugovor odlučili raskinuti, makar je Autotransportu Šibenik na godinu dana izdala dozvolu za obavljanje prijevoza putnika.

– Kako na relaciji Piramatovci – Kistanje nema očekivanog broja putnika, Županija nema razlog za daljnje subvencioniranje navedene linije. Ovim putem obavještavamo javnost da će se 15. lipnja pristupiti raskidu navedenog Ugovora – navode iz Ureda župana Gorana Pauka.

Podsjetimo, stanovništvo Općine Kistanje sve do prosinca prošle godine nije bilo povezano nikakvim javnim prijevozom sa Šibenikom kao administrativnim središtem županije. Zbog toga se Šibensko-kninska županija zauzela za rješavanje problema na način da je postojeću županijsku autobusnu liniju Šibenik – Piramatovci produžila prema Kistanjama, sa stajalištem u Đevrskama, u dužini od 18 kilometara. Autobus je vozio svakog radnog dana s polaskom iz Kistanja u 6.15 i 12.20 sati preko Đevrsaka za Šibenik, te povratkom iz Šibenika za Kistanje u 14.15 i 20.15 sati, također preko Đevrsaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.