Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Podizanjem zastave, pjesmom ‘Zdravo maleni’ i izvedbom predstave ‘Knjiga o džungli’ u izvedbi Teatra Baj Pomorski iz Toruna u Poljskoj svečano je večeras na Ljetnoj pozornici otvoren 59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić pozdravio je sve okupljene na Ljetnoj pozornici i poželio dobrodošlicu malenim Šibenčanima, ali i svoj djeci svijeta.

– Dobrodošli u stoljetni grad Šibenik, na jedan od najljepših trgova na cijelom svijetu i najveseliji festival u Hrvatskoj. Prigoda je ovo kojoj se svake godine radujemo jer na dva tjedna gradske kale, skale i trgove preuzmu djeca i postaju stvaraoci i umjetnici. Slušajmo ih što imaju reći jer od njih puno toga možemo naučiti – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Okupljenima se obratila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je Šibenik kroz ova dva tjedna nazvala ‘najvažnijim gradom na svijetu’.

– Radionice, predstave i koncerti još će jednom ovaj grad napraviti najvažnijim gradom na svijetu za djecu u ovom trenutku. Djeco, vi ste ovdje toliko sretni što možete netom nakon završetka škole uploviti u poseban svijet koji već 59 godina čini od ovih ulica najsretnije mjesto na svijetu. Posebno me veseli da kroz Festival grad odgaja publiku i nadam se ćete kad odrastete nastojati pohoditi predstave i koncerte i da ćete u kulturi i umjetnosti naći ne

Festival se i ove godine odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

(Foto: Dean Batak)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.