Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

 

Nakon Woodstocka, Sarajeva i Splita, šibenska slikarica Branka Grubić po prvi put predstavlja svoj rad u rodnom Šibeniku. Izložba ‘Imagine’ posvećena je malim djevojčicama s velikim snovima u svijetu koji se trudi uvjeriti ih da život nije san. To je priča o ženama koje su uzele kist u svoje ruke, izabrale svoje boje i iscrtale svoj život. Jer šta je strašni svijet, prema snazi djevojačkih snova.

– Priča o izložbi u Šibeniku stara je koliko i moje ozbiljnije bavljenje slikarstvom. Od prve objave na Facebooku i nagrade u Americi, krenula su pitanja kad će izložba u Šibeniku. Naravno, nakon sarajevske izložbe ta je ideja bila još intenzivnija. Bilo je prilika, ali ja se jednostavno nisam osjećala spremnom. Mogla sam skupiti dvanaest slika, pronaći neki zgodan prostor i ‘odraditi’ i tu obavezu. Ali nije to to. Željela sam da se šibenska izložba dogodi onda kad budem imala što za reći. Da to bude izložba koju bih ponosno mogla predstaviti i u Zagrebu ili bilo gdje u svijetu. Čekala sam da se poklopi serija slika koja čini zaokruženu cjelinu, neka lijepa priča, pravi trenutak i pravi prostor. I poklopilo se baš sve. Serija naizgled nepovezanih događa vodila je prema ovome – priča nam.

Početkom godine prošla je na natječaju galerije Umjetnost osmijeha iz Zagreba, izložba je zakazana za rujan i praktički cijelu godinu slaže priču za predstavljanje zagrebačkoj publici. Tako je nastao koncept ‘Imagine’.

– ‘Imagine’ je priča o malim djevojčicama s velikim snovima. I ovom blesavom svijetu koji nas od malih nogu uvjerava da život nije san. Isto tako, to je priča o snažnim ženama koje su uzele kist u svoje ruke, obojale život svojim bojama i sad žive svoj san. Jer što je strašni svijet naspram snage djevojačkih snova. To je priča koju doživljavam vrlo osobno i obožavam baš svaki sliku iz serije.  Dakle, imala sam odličnu seriju slika, ali šibenska izložba i dalje mi nije ni na kraj pameti. Tada se dogodio onaj članak na jednom nacionalnom portalu u kojem sam predstavljala svoja omiljena mjesta u gradu, a među njima i Azimutov green stage. Nakon toga sam i upoznala Hrvoja i ekipu iz Art fielda, Azimutovog podbrend za kulturna događanja i obišla novouređeni prostor na gornjoj etaži kluba. Iste sekunde čim sam ušla u prostoriju znala sam da je to to. Nakon valjda tridesetak sekundi bilo nam je svima jasno da imamo izložbu, a već nakon prvog razgovora postalo mi je jasno i zašto hrvatski bendovi rado posjećuju Azimut i uvijek mu se vraćaju. Izvrsna atmosfera, jednostavni dogovori, briga o svim detaljima i poštovanje umjetnika. Zaista ne znam što bih više mogla poželjeti – zadovoljna je Branka.

Poklopilo se baš sve, prave slike, priča, ljudi i prostor, a tek onda je uslijedio šlag na torti, priča nam. Njezina izložba je, naime, ušla u popratni program 59. Međunarodnog festivala djeteta.

– Možda se to nekome i ne čini kao velika stvar, ali za mene je to vrh. Na festivalu sam nastupala kao dijete u baletnoj grupi tete Sokole i sanjala kako ću jednog dana postati balerina. A onda je i mene svijet uvjerio da se odreknem svojih snova i krenem nekim ‘normalnim’ putem. Trebalo mi je gotovo trideset godina da se usudim uzeti kist i obojati život svojim bojama. Danas živim svoj san. Imam svoju pravu pravcatu izložbu u Šibeniku. I ponovo ‘nastupam’ na dječjem festivalu. Jer šta je strašni svijet naspram snage djevojačkih snova – kaže nam za kraj.

Otvorenje izložbe zakazano je u klubu Azimut u srijedu, 19.lipnja u 20 sati, a u popratnom programu nastupit će  ‘Željka at ease’, odnosno Željka i Toni iz Mangroove.

Svi su pozvani, a oni koji ne stignu na otvorenje moći će je razgledati do 17. srpnja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.