Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Atmosfera se nakon nekoliko stabilnijih dana zbog prolaza hladne fronte sjevernije od naših krajeva destabilizirala šte je rezultiralo od sredine jačim grmljavinskim razvojima u susjednoj BiH koji su se u ranim posljepodnevnim satima preko Dinare proširili na šire sinjsko, kijevsko i kninsko područje, a u ovim trenucima rub CB oblaka došao je sve do obale.

Nevrijeme praćeno grmljavinskim pljuskovima prvo je zahvatilo šire sinjsko područje gdje je prema mjerenjima AMP palo u prosjeku od 5 do 18 litara kiše po metru četvornome. Iza 16 sati jako nevrijeme praćeno grmljavinom i tučom formilao se i na području Kijeva gdje je za kratko vrijeme prema mjerenju tamošnje AMP palo čak 45 litara kiše po metru četvornome, a temperatura zraka se sa 31 spustila na svega 17 stupnjeva.

Iza 17 sati nevrijeme se uz spektakularne oblake mamatuse proširilo i na područje grada Knina gdje su pljuskovi praćeni tučom ipak bili znatno slabiji i do ovih trenutaka izmjerena je svega jedna litra kiše.

Sustavi će u narednim satima postupno slabiti iako još lokalno može biti pojave slabih pljuskova. Nakon umjerenog sjeverozapadnjaka ove noći prolazno će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura, piše Šibenik meteo.

Nestabilno vrijeme uz pojavu lokalnih nestabilnosti, pljuskova praćenih grmljavinom i tučom očekuje se i u narednim danima, osobito od sredine dana u zaleđu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.