Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na otoku bez struje i vode, bez trajektne linije murterska obitelj Mudronja već 26 godina priča priču o izvrsnosti. Riječ je o vlasnicima restorana Fešta, koji su proteklog vikenda u tom raju za nautičare zapravo stvorili pravi mali raj za nepca i organizirali drugi po redu Fešta days na kojima su ponajbolji hrvatski i svjetski kuhari s Michelinovim zvijezdicama gostima pružili gastronomsko putovanje.

Priča obitelji Mudronja svjedoči o upornosti i želji da se ispriča priča Kornata, teška i na trenutke nezahvalna, ali s puno ljubavi. Usred maslinika krenuli su tijekom rata izgradivši malu kućicu s  tri sobe, a danas imaju ponajbolji restoran na Kornatima gdje su gosti uglavnom nautičari, a nerijetko u tajnosti dolaze i svjetske zvijezde željne drugačije gastronomske priče.

Tek 26 godina je prošlo, a generacije su se promijenile. Sin je nastavio posao od oca, a na Žutu je u dubokom skladu s prirodom, decentno i nenametljivo, izniknuo restoran po najboljim svjetskim standardima.

Domaćem kuharu Zoranu Jajcu u kuhinji su se, dakle, pridružili ponajbolji hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, David Skoko, Josip Vrsaljko, Damnjan Draganić, Ante Božikov i Toni Zengić. Ovogodišnji međunarodni gastronomski virtuozi, chefovi s Michelinovim zvjezdicama bili su Stefano Deidda, Vinod Sookar, Danilo Bei, Herbert Hintner i Domenico Schingaro koji su delicije pripremali na temu ‘Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji’.

Lani je bilo svečano jer je bila proslava 25. godišnjice, ali je bilo tako zanimljivo i uspješno, da se ove godine ostvarila ideja da to postanje godišnje druženje gostiju, mahom nautičara, kuhara, ribara i vinara…

U dva dana kuhari su dali sve od sebe kako bi zadovoljili nepca iskusnih nautičara, a vinari kako bi bili podrška vrhunskim gastro delicijama i neponovljivim okusima. Kako bi pokazali da je u restoranu sve autentično, dvije večeri su i organizirani i stari ribolovi u gajetama s latinskim jedrima, a gosti su uživali u lovu ostima i mrežama.

Dovoljno je bilo samo pogledati jelovnik i vinsku kartu i vidjeti o kakvom se hedonizmu radilo, a dašak atmosfere provjerite u fotografijama Kristine Peračić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.