Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Kandidat SDP-a za predsjedničke izbore, bivši čelnik stranke i premijer Zoran Milanović obratio se javnosti.

Na početku svojeg obraćanja, Milanović se zahvalio Predsjedništvu SDP-a što ga je izabralo za kandidata SDP-a.

– Zahvaljujem prijateljima iz SDP-a koji su me predložili. Ne mogu ostati ravnodušan, ali to nije dovoljno. Bez želje koja ne tinja ne ideš u takve stvari, a ona postoji. Želim biti predsjednik moderne, znatiželjne, progresivne Hrvatske. Funkcija predsjednika dolazi uz sve svoje limite i ograničenja, ima jednu simboličnu snagu, imam veliko političko, a onda i životno isksutvo, kao političar kao jedna od stjegonoša jedne pomalo prezrene profesije, imam možda i osobnu potrebu pokazati da taj posao ima neki sadržaj, smisao. Na kraju, uz sve argumente sva uvjeravanja trebat će vjerovati kandidatima, njihovim iskustvima, onome što su radili, što je iza njih da bi se odlučilo kako će se ponašati, kakav je njihov karakter, a karakter sudbonosna stvar – kazao je Milanović čiji je slogan ‘Predsjednik s karakterom’.

– Ljudi će zaključiti kakav je moj karakter. Ima poslovica koju je koristila osoba koja nije moj politički uzor, ali ima smisla: ‘pazi na svoje misli, one postaju riječi. Pazi na svoje riječi, one postaju djela. Pazi na svoja djela, ona postaju navike. Pazi na svoje navike, one postaju karakterne osobine. Pazi na svoj karakter, on postaje tvoja sudbina – rekao je Milanović o svom karakteru.

Kazao je i kako prvi put ide u neku utrku kao netko tko nije anketni favorit, piše RTL.

– Od 2007. sam nosio taj teret, neprestano i vodio političku opciju koja je agregatno osvojila najviše glasova kad bi ih se zbrojilo. Imao sam i taj pritisak, a pod njim moraš znati živjeti ako si političar – da je sve osim pobjede poraz i fijasko. U ovu životnu priču i avanturu ulazim rasterećeniji i odrješeniji jer sam svjestan da ovaj put zaista gotovo sve ovisi o meni  poručio je Milanović.

(Foto: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.