Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Jedna od tvrtki Ive Deana, ‘Hotel Jadran Šibenik’, i dalje ne želi napustiti prostore koje koristi u bivšem hotelu Krka pa je Trgovački sud naložio da bez odgode predaju nekretninu novom vlasniku, poduzeću Mobilia. Sud je odredio ovrhu ispražnjenjem i udaljavanjem ‘Hotela Jadran Šibenik’ iz Krke nakon što je novi vlasnik dva puta, prošli mjesec, zatražio da prostore napuste mirnim putem.

– Zakonom je regulirano da se ovrha provede odmah i bez odgode, a tako je, koliko vidim, napisano i u rješenju Trgovačkog suda u Zadru. Naravno da sada ‘Hotel Jadran Šibenik’ ponovno ima mogućnost žalbe koja, u pravilu, ne odgađa izvršenje ovrhe, ali je praksa takva da se ipak čeka odgovor na žalbu. Sve su ovrhe, inače, u nadležnosti općinskih sudova pa bi tako i ovrhu hotela Krka u korist novog vlasnika, Mobilie, trebao provesti ovršitelj kojeg će odbrati Općinski sud u Šibeniku – pojasnio je Šibenskom portalu Ivica Matas, stečajni upravitelj.

U Rješenju Trgovačkog suda navodi se i da se ispražnjenju i predaji nekretnine može pristupiti nakon proteka osam dana od dana dostave rješenja tvtrki Hoteli Jadran Šibenik i to prije njegove pravomoćnosti.

Podsjetimo, nakon provedene elektroničke javne dražbe, Mobilia je pravomoćno postala vlasnik hotela Krka  rješenjem od 11. prosinca prošle godine, nakon niza pokušaja Ive Deana da zadrži tu nekretninu. Također, Mobilia kao razlučni vjerovnik preuzet će i nekad popularnu, a sad devastiranu zgradu bivšeg restorana Dubravka na Šubićevcu, također u vlasništvu Ive Deana odnosno njegove tvrtke Rivijera te autokampu Miran u Pirovcu.

(M.Marotti, K. Bilan)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.