Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Sportska dvorana Osnovne škole Meterize bila je u subotu u znaku košarke. I to one ženske. Naime, održana je prezentacija projekta ‘Her World, Her Rules’ (‘Njezin svijet, njezina pravila’) koji je s ciljem popularizacije košarke kod djevojaka osnovnoškolske i srednjoškolske dobi pokrenuo FIBA, a u suradnji s nacionalnim Savezima.

S košarkaškom loptom u Šibeniku se družilo stotinjak djevojaka od šest do 15 godina, iz svih ženskih klubova iz Šibensko-kninske županije.

One starije (U13 i U15) igrale su 3na3, dok su se mlađe djevojčice natjecale u vještini vođenja lopte, kao i u prezentaciji osnovnih košarkaških elemenata. Bilo je u svakom slučaju veselo, zabavno i poučno.

Ambasadorica projekta u Hrvatskoj, proslavljena košarkašica i donedavna izbornica seniorske reprezentacije Anđa Jelavić, jako je zadovoljna kako je sve prošlo.

– Bilo je stvarno lijepo, a posebno veseli velik odaziv djevojaka. Cure su bile odlične, a one najbolje i najspretnije među njima, osim diploma, dobile su i medalje. Ponosna sam što sam ambasadorica ovakvog jednog projekta koji za cilj ima popularizaciju košarke kod mladih – kazala nam je Anđa Jelavić.

(foto: Akademija Anđa Jelavić)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.