Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Tvrtka Impol – TLM  u suradnji sa šibenskim osnovnim i srednjim školama provela je projekt izrade kreativnih predmeta od aluminijske folije i otpadnog aluminija u domaćinstvu, a najuspješniji radovi bit će izloženi od 19. do 26. lipnja u galeriji Interpretacijskog centra ‘Civitas Sacra’ u Šibeniku. Izložba će biti otvorena 19. lipnja u 12 sati.

– Cilj nam je ukazati djeci i mladim ljudima da je Šibenik grad aluminija i aluminijske proizvodnje kako bi se možda jednog dana obrazovali upravo za one poslove za koje mi iskazujemo potrebu, ali ih istodobno educirati i o tome koliko su u svakodnevnom životu okruženi proizvodima od aluminija, od ambalaža za piće i konzervi do omota za čokolade i ostale slatkiše, odnosno koliko je aluminij sveprisutan. Željeli smo dati priliku djeci da pokažu kako teme vezane za aluminij ne moraju uvijek biti tehničke prirode i kako proizvodi od aluminija mogu biti i predmeti kreativnog izražavanja – kaže Nina Potočnik, voditeljica Službe odnosa s javnošću u Impol grupi.

Učenici su pod vodstvom svojih mentora pokazali iznimnu kreativnost i domišljatost pa su izradili različite skulpture poput ptica i ostalih životinja, sportaša, svetaca, morskog svijeta, omiljenih likova iz dječjih priča te odjevnih predmeta.

U ovaj projekt uključile su se osnovne škole Jurja Dalmatinca, Meterize, Fausta Vrančića, Petra Krešimira IV, Centra Šubićevac, Tina Ujevića, Vidici i Brodarica te Gimnazija ‘Antuna Vrančića’ i Tehnička škola u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.