Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Tata na dar’, četvrta slikovnica poznatog pisca Mire Gavrana predstavljena je danas u novootvorenoj VBZ knjižari u Šibeniku.

– Drago mi je da baš na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku promoviram ovu slikovnicu. Kod slikovnice je predivno to što afirmira dvije umjetnosti, i književnost i likovnost pa najmlađi dobiju dvostruko kad je uzmu u ruku – kazao je Gavran.

Autor ilustracija je Davor Šunk koji je već godinama sastavni dio festivala na kojem vodi radionice. S Gavranom je razvio prijateljski odnos, a kako je kazao, bio mu je užitak ilustrirati je.

Slikovnica ‘Tata na dar’ vodi nas na putovanje u daleke krajeve gdje se slavi fiesta i gdje upoznajemo jednu simpatičnu obitelj koju čine mama Karambita, tata Sančo, dječak Gomez i njegova sestrica Marita. Međutim, tate nema već pet mjeseci jer su ga oteli strašni gusari pa djeca ne mogu uživati u velikoj proslavi koja se priređuje u gradu. Brižna mama Karambita ne želi više stajati prekriženih ruku i gledati svoju malu obitelj kako pati. Naoružana hrabrošću i lukavstvom, kreće na opasno i neizvjesno putovanje u susret strašnim gusarima. ‘Tata na dar’ topla je i poučna priča koja ističe važnost zajedništva, hrabrosti, samostalnosti i ljubavi kao pokretačke sile i najvećeg bogatstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.