Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Šibenska kartulina’ treći dokumentarni film učenika osnovne škole Jurja Šižgorića i njihove, sad već bivše, učiteljice Ivane Guberine bit će prikazan na na drugom programu HRT-a u subotu u 17.50 sati.

‘Grad Šibenik jedan je od najstarijih samorodnih hrvatskih gradova na istočnoj obali Jadrana. Sinonim za Šibenik je Krešimirov Grad jer je najstariji sačuvani pisani dokument isprava velikog hrvatskog kralja Petra Krešimira IV. koju je on izdao na Božić 1066. godine u Šibeniku’, stoji u HRT-ovoj najavi.

U godinu dana, koliko je trajalo snimanje filma, obišli su šibenske prirodne i kulturne ljepote i posjetili institucije. Bili su na koncertima na šibenskim tvrđavama, zaigrali nogomet na rivi sa županom Goranom Paukom, posjetili gradonačelnika Željka Burića i časnu sestru Fortunatu, te prošetali šetnicom u kanalu sv. Ante.

U film su uloženi sati i sati truda, ali sve to se isplatilo, kazala je u prosincu na premijeri filma u šibenskom kazalištu Ivana Guberina.

– Ovo je naš zadnji film u sklopu projekta ‘Upoznajmo Šibensko-kninsku županiju’, nakon filmova o nacionalnim parkovima Krka i Kornati. Svaki put kad trebam predstaviti film iste emocije, trema i neopisiva sreća, no kad pogledam pred sebe, ovu djecu i nasmijana lica dobijem dodatnu energiju da ga što bolje predstavim. Zahvalna sam što sam upoznala takve male ljude, tako male, ali zapravo velike u srcu. Motivirala nas je ljubav prema našem gradu, prema svakoj skali, skrivenoj buti, gradu težaka, šibenskih divojaka i dičnih momaka. Grad kojeg voliš čitavog života i mjestu gdje ćeš se vratiti zato što znaš da imaš gdje. U svemu ovome dali smo sve od sebe, sto posto, dali smo srce – kazala je učiteljica Ivana Guberina.

(Foto: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.