Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nogometne teme bile su u utorak na ‘meniju’ u šibenskoj gradskoj upravi. Gradonačelnik Željko Burić i dogradonačelnik Paško Rakić primili su vodeće ljude HNK Šibenika, Josu Bulata i Juru Zoričića kako bi im, kako su kazali, odali priznanje za odrađeni posao, ne samo u protekloj sezoni, nego u protekle dvije godine od kada je aktualna garnitura na Šubićevcu.

– Priznanje ste svakako zaslužili jer odrađen je dobar posao, jer je sezona bila uspješna, bez obzira što na na kraju nismo ‘poentirali u sridu’, što nije izborena prva liga. To ne umanjuje vaše rezultate i podršku Grada ćete i dalje imati – kazao je Burić.

Bez obzira što ove godine nije izboren elitni rang, nastavio je gradonačelnik, ambicije nisu splasnule.

– Osvježenje stadiona ide dalje, radovi se nastavljaju, prije svega na obnovi travnjaka, ali i na tribinama, kako bi gledatelji imali što veći komoditet, a sve s ciljem da se zadrži prvoligaška licenca. Svi zajedno uložili smo puno truda i kako sam kazao, klub, koji je sada stabilan, bez dubioza, ima punu našu podršku u nastajanju da uđe u prvu ligu – poručio je Burić.

J.Bulat: Nećemo srljati

Joso Bulat, predsjednik Nadzornog odbora i član uprave HNK Šibenika, zahvalio se na podršci Grada.

– Trudit ćemo se i dalje da klub bude još kvalitetniji, još stabilniji. Uspjeli smo afirmirati neke mlade igrače, stvorili na taj način dodatnu vrijednost. Mislim da još nije vrijeme da ti igrači odu, vrijednost bi im kod nas dodatno porasla, a od toga bi koristi imali i igrači i mi kao klub – istaknuo je Bulat.

Dodao je kako su svi u klubu dali sve od sebe da se uđe u prvu ligu te da će nastaviti raditi za taj cilj.

– Ali nećemo ni srljati ako nismo spremni. Sljedeća sezona bit će također jako izazovna, tu su Cibalia, Rudeš, bit će dakle jakih protivnika. Koliko ćemo mi biti snažni ovisit će o našim financijama, a one trenutno nisu prevelike. A naša je politika da trošimo koliko imamo. Stoga ćemo sigurno za igračima posegnuti i u naš omladinski pogon – istaknuo je Joso Bulat, dodajući kako bi kroz dan-dva trebalo biti poznato ime novog trenera.

Na podršci Gradu zahvalio se i njegov kolega iz uprave Jure Zoričića.

– Puno se toga napravilo u ove dvije godine, financije su stabilne, ali znam da navijače najviše zanima onaj sportski dio. Sigurno su razočarani što se nije ušlo u prvu ligu, ali ne odustajemo, pokušat ćemo opet – kazao je Zoričić.

Ono što sve zanima jest hoće li strani ulagači uskoro ući u nogometni klub.

– Spremni smo za objavu natječaja za privatizaciju nogometnog kluba i uskoro će biti objavljen. Svi oni koji ispunjavaju uvjete, a koji su isti kao i u prvom natječaju, dobrodošli su, bili oni Indijci, Amerikanci, Tunižani, pa ćemo vidjeti čime će to u konačnici rezultirati – zaključio je gradonačelnik Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.