Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Bled je i ove godine ugostio jednu od najjačih veslačkih regata, a među tom elitom bilo je i članova šibenske Krke. Kako su prošli pročitajte u uvijek nadahnutom i zanimljivom izvještaju Dražena Crnogaće, predsjednika Krke.

Kao što je to već godinama dobar običaj šibenski veslači i ove su godine nastupili na uvijek jakoj međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu koja se u tom hramu svjetskog veslanja održala po 64. put. Trener Milan Radečić na sjever Slovenije ove godine nije vodio niti jednu klupsku Krkinu posade već samo reprezentativce koji su nastupali u dva četverca ‘bez’ i osmercu. Naravno, među devet momaka bila su u akciji i tri Krkaša, Lovre Klarin, Nino Perišić i Jerko Radovčić, koji su veslali zajedno s kolegama iz Pule, Splita i Zagreba. 

Prvog dana regate, koja je okupila 460 veslačica i veslača iz 15 zemalja, naši su momci nastupali u četvercima. U A-finalu tako su se našla po dva hrvatska i srpska čamca, te po jedan mađarski i austrijski. S obzirom na ono što su Mimini dečki pokazali u Essenu prije nepunih mjesec dana nadali smo se dobrom plasmanu (čitaj: osvajanju medalja) obje naše posade. Međutim, desilo se da je posada HVS1 (Radovčić, Markulinčić, Perišić i Đomlija) u cilj ušla (tek) kao trećeplasirana, s četiri sekunde zaostatka iza prvoplasirane kombinacije iz Srbije, dok je posada HVS2 (Pujas, Morović, Majić i Klarin) iza pobjednika zaostala osam sekundi i zauzela peto mjesto. Znali smo da se zbog (blesave) mature momci nisu uspjeli sastati u kontinuitetu pa su od Europskog prvenstva do nastupa na Bledu odradili samo tri zajednička treninga, ali ipak pomalo u čudu pitali smo se o čemu se radi!

Tek poslije utrke četveraca saznali smo da su Srbi, za razliku od naših, odradili zajedničke pripreme te da im je nastup na Bledu bio kriterijska regata za odlazaka na Svjetsko prvenstvo u Tokio. Ili kako je to slikovito rekao jedan od njihovih trenera, ovde smo došli da se borimo na život ili smrt! Dakle, nije bilo pitanje borbenosti koje i kod naših momaka ima na pretek nego zajedničkog rada i tempiranja forme baš za mjesto na kojem ti se odlučuje sudbina. Naši su od Essena u očevidnom padu, dok su Srbi na vrhuncu forme i tu je nastala razlika! 

Drugog dana regate HVS1 je opet nastupila u četvercu. Ovaj put u cilj su ušli kao drugi iza pobjednika od prvog dana, a najveći dio razlike u korist pobjednika nastao je u zadnjih 500 metara. Potom su Jerko, Luka, Nino i Mislav sjeli u osmerac zajedno s kolegama iz HVS2 kako bi u okršaju s još četiri posade (tri seniorske) iz Mađarske vidjeli koliko će se, umorni od utrkivanja u četvercima, moći oduprijeti ‘nabrijanim’ Mađarima. U cilj su ušli kao treća posada osvojivši brončanu medalju, što samo po sebi nije loš plasman, ali je (puno) manje od onog što će oni vrijediti u Tokiju. Uvjet za to je ‘samo’ da se napokon nađu zajedno najmanje tri tjedna i da svi budu zdravi. 

Dok su se veliki momci utrkivali podno Triglava, najmlađe posade Krke nastupale su na mini-kup regatama Veslačkog saveza Dalmacije u Vrlici i u Zadru. Među tim nastupima izdvajamo uspjehe talentirane kadetkinje Franke Zoričić i nadarenog kadeta Šime Slavice koji su osvojili po srebro u Vrlici i zlato u Zadru. 

Iduća regata je već narednog vikenda u Kaštel-Kambelovcu, ali su sada sva očekivanja usmjerena prema skorašnjem nastupu na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i mlađe uzraste koje će se održati u Zagrebu od 5. do 7. srpnja. 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.